Vijf Nederlanders van start om de Roelof Thijs Bokaal

DELEN

ASSEN – Na de bekendmaking van de startlijst voor de wereldkampioenschapsfinale in Heerenveen kan de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal natuurlijk niet achterblijven.

De wedstrijd, die in het verleden in Assen werd verreden, begint traditioneel met de Roelof Thijs Bokaal op vrijdag, voor de WK-races en biedt aan 24 rijders uit negen verschillende landen de kans om zich te bewijzen op het kampioenen-ijs van Thialf.

Kampioenen

Dat de Roelof Thijs Bokaal kampioenen heeft voortgebracht staat vast! Dmitri Khomitsevitsj, Daniil Ivanov, Dmitri Koltakov, maar ook Niclas Svensson, Ove Ledström, Martin Haarahiltunen en nog vele anderen – voordat ze tot de wereldtop behoorden stonden ze eerst op het podium van de Roelof Thijs Bokaal.

Vorig jaar was het de Rus Eduard Krysov die de Bokaal veroverde, en ook dit jaar staat er weer een Rus aan de start. Hij is nog piepjong – 16 jaar pas – en heeft nog niet eerder buiten Rusland gereden. Ook voor Marc Geyer Duitsland), alle drie de Finse deelnemers, Jiří Wildt (Tsjechië), Albin en Andreas Lindblom en Pierre Hallén wordt dit de eerste keer dat ze op Nederlands ijs staan. Het is nog onmogelijk te zeggen wie de beste kans maakt om met de Bokaal van 2018 naar huis te gaan, het veld is ijzersterk. Maar we zijn er trots op dat er maar liefst vijf Nederlandse coureurs aan de start staan, die allemaal tot in hun tenen gemotiveerd zijn om hun beste prestatie ooit neer te zetten.

Door zijn speciale knock-out-systeem staat de Roelof Thijs Bokaal garant voor bloedstollend spannende races. Elke heat opnieuw moeten de deelnemers alles op alles zetten om in de race te blijven. De rijders zijn verdeeld in twee groepen – de acht (op papier) sterkste rijders komen pas later in de race nadat de eerste acht minst snelle rijders zijn afgevallen. Uiteindelijk blijven er van de 24 coureurs acht over, die dan nog een semifinale en een finale rijden om de hoogste posities en de winnaar van de Bokaal 2018 te bepalen.

Deelnemers Roelof Thijs Bokaal 2018

1. Jo Saetre Noorwegen
2. Jimmy Tuinstra Nederland
3. Markku Larronmaa Finland
4. Franz Mayerbüchler Duitsland
5. Andreas Westlund Zweden
6. Jiří Wildt Tsjechië
7. Bart Schaap Nederland
8. Marc Geyer Duitsland
9. Andreas Lindblom Zweden
10. Tomi Kirilov Finland
11. Manfred Seifter Oostenrijk
12. Sebastian Gegenbauer Duitsland
13. Pierre Hallén Zweden
14. David Lizák Tsjechië
15. Luca Bauer Italië
16. Simon Reitsma Nederland
17. Charly Ebner Oostenrijk
18. Albin Lindblom Zweden
19. Lukáš Hutla Tsjechië
20. German Khanmurzin Rusland
21. Matti Isoaho Finland
22. René Stellingwerf Nederland
23. Jonas Andersson Zweden
24. Jasper Iwema Nederland