Vijf sterren voor fietsregio Drenthe

DELEN

ASSEN – Drenthe heeft van het Fietsplatform de maximale waardering van 5 sterren gekregen en mag zich daarmee landelijk koploper noemen als fietsregio. Het Fietsplatform heeft voor een objectieve waardering naar korte en langere recreatieve fietsroutes een landelijk vergelijkend onderzoek ontwikkeld: de Kwaliteitsmonitor fietsregio’s. In de Kwaliteitsmonitor 2015 scoort Drenthe de maximale 5 sterren.

Wij zijn heel trots op deze mooie waardering voor onze fietsroutes. Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek en deze 5 sterren onderschrijven dat ’, aldus gedeputeerde Henk Brink. Samen met Hans Hartog, directeur Recreatieschap Drenthe, schroeft de gedeputeerde vandaag het eerste ‘5 sterren Fietsregio’ bordje op knooppunt 78 in het centrum van Orvelte. ‘Het betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. Om deze 5 sterren te kunnen behouden blijven we gezamenlijk investeren in goede fietspaden, routes en ontwikkelingen als apps die fietser een optimale fietsbeleving bieden in het mooie decor dat Drenthe biedt, vervolgt de gedeputeerde.

Landelijk onderzoek Fietsplatform

De kwaliteitsmonitor is een landelijk onderzoek dat regio’s prikkelt om het recreatieve fietsen in Nederland op een hoog niveau te houden en/of naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Getoetst wordt op twee hoofdaspecten: ‘kwaliteit van de routenetwerken’ en ‘kwaliteit van de randvoorwaarden’. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit op het moment van meten, maar ook naar de basisvoorwaarden om de kwaliteit in de toekomst te behouden. Regio’s kunnen 1 tot 5 sterren verdienen, mede op basis van hun inspanningen. De gegevens hebben grotendeels betrekking op 2014.

Meer informatie over fietsroutes en de kwaliteitsmonitor? Klik hier!

TT Tour de Fiets

20 juni aanstaande is een mooie gelegenheid om kennis te maken met Drenthe als fietsprovincie. Nieuws in Assen organiseert dan, met medewerking van Tour de TT en Provincie Drenthe 200 jaar, de eerste editie van TT ‘Tour de Fiets’ een fietsroute van 65 kilometer over twee oude TT Circuit routes door Drenthe. Opgave is mogelijk tot en met 16 juni. Meer info? Klik hier!