Vijftig deelnemers eerste WK Icebyk De Bonte Wever Assen

DELEN
Vijftig deelnemers eerste WK Icebyk De Bonte Wever Assen

ASSEN – Op de kunstijsbaan van De Bonte Wever in Assen werd zaterdagavond het WK Icebyk verreden. Ruim vijftig deelnemers, uit vijf verschillende landen, hadden zich ingeschreven voor deze eerste WK.

Met snelheden van ruim 40 kilometer per uur gingen deelnemers uit Nederland, Engeland, Amerika, Duitsland en Australië de strijd aan met elkaar. Een van de favorieten, Jan de Vries uit Assen ,,Het heeft wel de titel WK, maar dit is meer ludiek te noemen. Het is meer voor de promotie van deze sport. Het is eens wat anders want, normaal zit ik op de mountainbike. Het is een hele andere discipline, het komt niet zo aan op kracht, je moet heel bekeken fietsen. Ik vind het wel leuk om eens mee te maken”, aldus de 44-jarige de Vries.

Burgemeester Marco Out van Assen was voor de prijsuitreiking naar het WK gekomen, maar als ‘wielerfanaat’ greep hij de gelegenheid aan om ook een ‘heat’ te rijden op een icebyk. ,,Ik heb vanaf de tribune even zitten kijken maar, echt voorbereiden kun je, je niet. Je moet ook de slag te pakken zien te krijgen en lef hebben”, aldus de heer Out, die overigens laatste werd in de verreden ‘heat’.

Oud-topschaatser en coach Gerard Kemkers verrichten samen met burgemeester Out de prijsuitreiking. Helaas toonde de ‘Open Men’ winnaar zich geen waardig kampioen. Tegenover de aanwezige pers liet hij weten niet gediend te zijn van het maken van foto’s. ,,Die lui denken dat ze overal vooraan mogen staan en alles mogen”. Zijn naam en foto zullen wij u dan ook onthouden.

De overige kampioenen:

Open women – Simone Evertse
Junior men – Max Visscher
Junior women – Laura van der Vegt