Vincent Kamphuis winnaar Open Assen 2016

DELEN
ASSEN – Afgelopen zondag was De Marsdijkhal in Assen het toneel voor de 2016 editie van het Open Assen darttoernooi. Met meer dan 200 deelnemers kon de organisatie meer dan tevreden aanvangen met dit toernooi dat jaren in de ‘ijskast’ heeft gestaan.

In 2007 werd voor het eerst het Open Assen darttoernooi georganiseerd. Enkelvoudig wereldkampioen Jelle Klaassen won destijds de eerste editie Open Assen gevolgd door de Drentse PDC darter Jan Dekker. Daar de organisatie destijds niet berekend was op de massale toestroom van darters naar dit evenement is er nooit meer een vervolg geweest van het Open Assen. Zondag werd echter de draad weer opgepakt en ditmaal klopte het hele organisatorische plaatje voor het toernooi.

179 heren en 24 dames verschenen aan de oche en vochten in poules uit wie er door mocht gaan naar de winnaarsronde of de verliezersronde. Zinderende partijen zagen de toeschouwers in sporthal voorbij komen. Niet verwonderlijk, want het spelersveld werd gekenmerkt door vele topspelers uit vrijwel alle divisies, maar ook toppers uit de BDO en PDC waaronder Jan Dekker en Christian Kist. De laatste won in 2012 de Lakeside World Professional Darts Championship.

De wereldkampioen van 2012 uit Vroomshoop was zondagmiddag niet bestand tegen de druk die Jan Dekker hem oplegde in de kwart finale van de winnaarsronde in Assen. De Emmenaar won de partij en kon in de halve finale aantreden tegen Nick Crouwel uit Winschoten. Dekker won de eerste halve finale en de tweede halve finale tussen Vincent Kamphuis en Peter Klein wist Kamphuis met winst af te sluiten. De darter uit het Gelderse Epe mocht samen met Dekker uit gaan maken wie zich voor deze editie de winnaar mag noemen van het Open Assen ’16.

Een finale waarbij het aanwezige publiek massaal schaarden achter beide darters. Aanmoedigen voor beide spelers met maar één winnaar. Uiteindelijk tekende Vincent Kamphuis voor de winst en mag zich winnaar Open Assen 2016 noemen.

Tijdens de prijsuitreiking ontving Kamphuis zijn eerste prijs van € 1000,- Jan Dekker keerde met € 500,- naar huis en de nummers drie en vier moesten genoegen nemen met respectievelijk € 250,- en € 150,- Bij de dames ging Carla Molema er met de eerste prijs vandoor. Molema won de finalepartij van Gea Schepers.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen