VMNN neemt JAVO Tours uit Drachten over

VMNN neemt failliete JAVO Tours uit Drachten over

DELEN

ASSEN – Vervoersmanagement Noord-Nederland BV (VMNN) heeft de activiteiten van JAVO Tours te Drachten overgenomen. Het taxibedrijf ging deze week failliet.

De onderneming in Drachten gaat verder als Fries personenvervoer bedrijf onder het management van VMNN.

“Met de overname verstevigt VMNN haar positie als één van de grootste vervoersmanagement organisaties in Noord-Nederland”, meldt het Asser bedrijf.

Overname

JAVO Tours werd deze week failliet verklaard als gevolg van financiële problemen waarmee het bedrijf kampte sinds het faillissement van Taxi Oenema eind 2014 waarbij zij een groot bedrag moest afboeken. De diverse pogingen om de onderneming financieel weer gezond te krijgen mislukten, waardoor een faillissement onafwendbaar was.

De doorstart door VMNN is een logische stap, vindt Bert Jakobs, directeur van VMNN. “VMNN is in de drie noordelijke provincies verantwoordelijk voor diverse vervoersvormen. De continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening is essentieel. Door ons nu in deze regio te vestigen kunnen we onze dienstverlening naar onze klanten en andere taxibedrijven nu en in de toekomst borgen.”

VMNN is onder meer specialist in vervoersplanning en regie. Jakobs: “VMNN organiseert in heel NoordNederland het vervoer van A tot Z voor vele (semi-)overheden en zorginstellingen. In totaal worden door VMNN dagelijks 330 taxivoertuigen aangestuurd. Vaak werken we daarvoor samen met lokale onderaannemers, maar er wordt ook door eigen VMNN-voertuigen gereden. In de regio Friesland zullen we het vervoer in eerste instantie grotendeels met eigen voertuigen uitvoeren, daarnaast zal VMNN (net zoals JAVO Tours voorheen deed) actief de samenwerking opzoeken met andere Friese personenvervoerders. Daarmee wil VMNN tevens graag een oplossing bieden voor de uiterst lastige situatie waarin de taxibranche zich momenteel bevindt.”

De continuering van de dienstverlening aan de opdrachtgevers van JAVO Tours is met deze overname door VMNN gegarandeerd. Na verdere inventarisatie zal in de komende weken worden bepaald wat maximaal mogelijk is op het gebied van behoud van werkgelegenheid.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen