Voetbalclub VVOG in actie tegen racisme en discriminatie

DELEN
ASSEN – Voetbalclub VVOG uit Harderwijk voert zaterdag actie tegen racisme en discriminatie. Spelers laten dan een spandoek van 20 meter met ‘Zeg nee tegen racisme en discriminatie’ zien. Het is een reactie op de apengeluiden die VVOG-speler Pernely Biya afgelopen zaterdag te horen kreeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ACV uit Assen zal er een enorm spandoek worden uitgerold door de spelers van VVOG en ACV. De voorzitter van zowel VVOG als ACV zullen een statement maken tegen racisme en discriminatie. Met het spandoek “Zeg nee tegen racisme en discriminatie” wil VVOG er voor zorgen dat alle amateurverenigingen in Nederland deze actie zullen opvolgen.

VVOG-speler Pernely Biya

Biya speelde afgelopen zaterdag mee in het duel tegen Harkemase Boys. Beide teams stapten vorige na de apengeluiden van het veld. De tuchtcommissie van de KNVB onderzoekt de zaak. Biya heeft maandag aangifte gedaan van racisme.

Actie Zeg nee tegen racisme en discriminatie

VVOG laat weten “Aanstaande zaterdag zal het officiële startschot worden en starten voortaan al onze wedstrijden met deze uiting van respect. De afgelopen week is nogmaals duidelijk geworden dat respect en fatsoen in onze sport nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. We weten allemaal wat er zich de afgelopen weken in de stadions van de betaald voetbalwedstrijden heeft afgespeeld. Afgelopen zaterdag werden wij geconfronteerd met racistische geluiden vanaf de tribune bij Harkemase Boys. De wijze waarop daar door ons en de tegenstander is gereageerd heeft één en ander in Nederland en zelfs daarbuiten los gemaakt. Wij zijn als VVOG van mening dat we er zelf alles aan moeten doen de bewustwording van sportiviteit, respect en fatsoen onder de aandacht te blijven brengen. Om die reden zullen naast de jeugdwedstrijden vanaf aanstaande zaterdag ook alle seniorenwedstrijden starten met Shake Hands”.

Hoofdklasser VVOG speelt zaterdag om 14.30 uur thuis tegen ACV uit Assen.

Foto: VVOG 1


2Divorce Assen


Bowlen in Assen