Volle zalen met koorleden en bodybuilders in De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk biedt jaarlijks aan ruim 120 zakelijke verhuringen onderdak.

DELEN

ASSEN – Met de Noorderlinkdagen zijn vandaag drukke dagen aangebroken voor Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. Hierin is het gebouw het decor van in totaal drie grootschalige evenementen.

Naast Noorderlink hebben ook de Bond van Koren in Drenthe en Enercup 2016 voor De Nieuwe Kolk gekozen als locatie.

De Noorderlinkdagen is het grootste congres in Noord-Nederland op het gebied van personeels-, management- en organisatieontwikkeling met bijna 50 sprekers en 800 deelnemers. Het programma startte op het toneel van de Grote Zaal en eindigt met een diner en slotfeest in de Rabo Zaal van De Nieuwe Kolk. ’s Middags verspreidden de deelnemers zich over de hele binnenstad van Assen. Noorderlink organiseerde het congres voor de zevende maal en voor het eerst in Assen.

Van koffiehuis tot theater

Op 8 oktober 1916 kwamen vertegenwoordigers van elf Drentse gemengde koren bijeen in het Stationskoffiehuis te Assen om de Bond van Koren in Drenthe op te richten. Zaterdag 1 oktober a.s. viert de bond haar 100-jarige bestaan ook weer in Assen: in Theater De Nieuwe Kolk. Zo’n 1.000 bezoekers en koorleden (van de 90 aangesloten korten) vieren het jubileum met een avond vol optredens en artiesten.

Spieren en spraytan

Enercup 2016 zorgt zondag 2 oktober voor een uitverkocht huis. Het is de vierde editie van een van de grootste bodybuild-wedstrijden in de C-klasse van Nederland.

In De Nieuwe Kolk worden die dag zo’n 500 atleten, coaches en vrijwilligers verwacht en ruim 800 bezoekers. Liters olie en spraytan-cabines worden achter de schermen aangerukt. Voor het publiek zijn er diverse foodcorners.

Vele evenementen in De Nieuwe Kolk Assen

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk biedt jaarlijks aan ruim 120 zakelijke verhuringen onderdak. Van kleinschalige vergaderingen en diners tot meerdaagse congressen. Daarvoor kunnen de twee theaterzalen, de vijf bioscoopzalen, het theaterrestaurant en de foyers worden ingezet, maar ook de ruimtes en de studio van Bibliotheek Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen