Volleybalstad Assen!

DELEN
ASSEN – Dat Assen een volleybalstad is bewijst het opnieuw want terwijl het kerstvolleybaltoernooi net achter de rug is kun je je vanaf vandaag ook al aanmelden als lid bij een nieuwe beachvolleybalvereniging.

De Asser Beach Club is opgericht door drie liefhebbers van de sport die het hoog tijd vonden om deze zomerse buitenvariant van zaalvolleybal een podium te geven in Assen. Bij beachvolleybal speel je 2 tegen 2 op een veld van 8 x 16 meter met een ondergrond van zand.

Begin 2016 worden 4 velden aangelegd op het strand voor het paviljoen aan de Baggelhuizerplas. Vanaf komend voorjaar worden er trainingen, toernooien en competities georganiseerd. Jong en oud, beginner en toppers , iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

Jaarlijks groeit de belangstelling voor deze spectaculaire kijksport. Niet in de laatste plaats door de goede prestaties van Nederlanders op wereldniveau. Het Roma beachvolleybaltoernooi in Assen bestaat al jaren en was een van de eerste grote toernooien in het land. Verschillende initiatiefnemers van dit toernooi maken ook weer deel uit van de Asser Beach Club. De sport is laagdrempelig en bovendien vult het beachseizoen het gat in de kalender van andere balsporten die zomers vaak stilliggen.

Een prima activiteit dus ook om de conditie zomers op peil te houden.

Opgave of meer informatie? Klik hier!


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen