Volop genieten van voorjaarsweer

DELEN
ASSEN – Hoewel de lente pas de 20ste maart op de kalender staat, was het vandaag genieten van het ‘voorjaars’ weer.

Vanavond en vannacht is het op veel plaatsen helder en landinwaarts gaat het licht vriezen. Aan zee daalt het kwik niet verder dan 1 of 2 graden, maar in Assen kan het een graad onder nul gaan worden. Morgen begint de dag zonnig, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Het blijft droog en het wordt zo’n 10 graden bij een matige, soms frisse, noordoostenwind.

Weerverwachting Assen

Waar de weerkaarten vorige week nog regen, onweer en zelfs natte sneeuw lieten zien, lijken de kansen voor ‘lenteweer’ gestegen. Dinsdag loopt de temperatuur zelfs op naar 12 graden en ook later in de week zal de zon zich ruim laten zien met een gemiddelde middagtemperatuur van 10 a 11 graden.

Na het volgende weekend kan soms weer regen vallen, maar de temperaturen gaan waarschijnlijk omhoog.

Hooikoorts en voorjaarsweer

De komende dagen is er meer kans op hooikoortsklachten. Door het aanhoudende droge voorjaarsweer komen steeds meer pollen van bomen in de lucht. Sommige mensen hebben nu al klachten door pollen van elzen en hazelaars. Zodra de berk pollen begint te verspreiden, barst het hooikoortsseizoen echt los. Omdat deze week de zon flink gaat schijnen, gaan de katjes van de berk open en gaan de pollen zich verspreiden, meldt Weeronline.

Wanneer begint de lente?

De lente is één van de vier jaargetijden en vormt de overgang van de winter naar de zomer. De lente is ook wel bekend onder de benaming voorjaar en is het seizoen dat de natuur weer tot leven komt. Dankzij de stijgende temperaturen en langer wordende dagen is de lente een zeer geliefd seizoen. Maar wanneer begint de lente en op welke datum is dit in 2016? Om precies te zijn begint de lente op 20 maart 2016 om 05.30 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen