Voor de derde keer Kerken in Kaarslicht in Assen

DELEN

Assen – Ook dit jaar, op vrijdagavond 7 december, leveren 5000 waxinelichtjes en kaarsen in twee Asser kerken weer een bijzonder schouwspel op. De interieurs van de Jozefkerk (Kerkplein) en de nabij gelegen Mariakerk (Nassaulaan) in Assen bieden het passend decor.

Lichtjes
Onder de naam “Kerken in kaarslicht” branden van 19.00 tot 21.00 uur duizenden lichtjes. De prachtige interieurs van beide kerken krijgen door het betoverende schijnsel van de lampjes en kaarsen een zeer speciale dimensie: u waant zich in de tijd toen kerkgebouwen nog door kaarsen werden verlicht. Een waarlijk schitterend schouwspel.

Muziek
Ook de pleinen en looproutes zijn feeëriek verlicht en tijdens uw wandeling wordt u verrast door klanken van midwinterhoorns, terwijl u in de kerken kunt u luisteren naar muziek van zangeres Marie Jose Coppes ( Mariakerk ) en pianiste Anne Marie Hopman ( Jozefkerk ).

De kerken nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen en in alle rust van het unieke tafereel te genieten.

In en rond het parochiehuis van de Mariakerk kunt u genieten van een goed glas glühwein, een kop warme chocolademelk en originele Drentse knieperties.

Uiteraard is de toegang gratis.

Voor bezoekers in een rolstoel zijn beide kerken goed toegankelijk.

Sinds kort heeft Kerken in Kaarslicht een eigen website ( www.kerkeninkaarslicht.nl ). Daar kunt u de sfeerfoto’s van voorgaande jaren bekijken.