Voor de één na laatste keer WK IJsspeedway in Assen?

DELEN

ASSEN – Voor de één na laatste keer kan men zondagmiddag genieten van de WK IJsspeedway in De Bonte Wever te Assen. Het evenement wordt voor de 43ste keer gehouden op de Asser ijspiste, maar de kunstijsbaan in De Bonte Wever gaat in de loop van volgend jaar sluiten en dat zou het einde betekenen van een rijke historie ijsspeedway races in Assen.

De organisatie van de WK IJsspeedway in Assen laat onze redactie weten dat het evenement volgend jaar gewoon weer op de kalender staat in De Bonte Wever. Wat er na 2016 staat te gebeuren blijft koffiedik kijken. ,,Of we dan nog de WK kunnen organiseren in Assen weet ik niet. Wellicht dat er een nieuwe baan in Assen komt, maar dan zullen we met deze ijshal in gesprek moeten gaan of het mogelijk is om het WK daar heen te halen”, aldus Erik Siebelink van Stichting IJsspeedway Assen.

Nieuwe ijsbaan in Drenthe

Inmiddels zijn er in Hoogeveen en Assen initiatieven om een nieuwe ijsbaan van de grond te krijgen. De provincie Drenthe heeft onlangs opdracht gegeven voor een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe ijsbaan in Drenthe. Het haalbaarheidsonderzoek moet duidelijk maken welk plan de meeste kans van slagen heeft. Het onderzoek naar een nieuwe ijsbaan in Drenthe is deze week klaar. Dat zei gedeputeerde Ard van der Tuuk gisteren op het sportgala van Midden-Drenthe in de “De Drenthehal” te Beilen.