Start negende editie Voorleeskaravaan in Bibliotheek Assen

Studenten lezen twintig weken voor in gezinnen

DELEN

ASSEN – Aanstaande maandag 7 november start de negende editie van de Voorleeskaravaan in Bibliotheek Assen. Een project waarbij lezen en voorlezen gestimuleerd wordt bij gezinnen met een allochtone achtergrond.

PABO studenten van Stenden lezen hierbij de komende twintig weken voor aan tientallen kinderen thuis. De Voorleeskaravaan wordt geopend door burgemeester Marco Out, met een voorleesmoment voor alle aanwezige kinderen en hun gezinnen.

Maandagochtend 7 november gaat een nieuwe editie van de Voorleeskaravaan van start in Bibliotheek Assen. In de komende twintig weken verzorgt Bibliotheek Assen samen met PABO Stenden het voorlezen aan tientallen kinderen thuis. Een PABO student wordt aan een gezin gekoppeld en gaat vervolgens wekelijks bij het gezin thuis voorlezen. Op deze manier wordt het lezen én voorlezen gestimuleerd bij gezinnen met een allochtone achtergrond.

Tijdens de start van de Voorleeskaravaan maken de deelnemende studenten en de gezinnen kennis met elkaar. Burgemeester Marco Out opent de Voorleeskaravaan door de kinderen en hun ouders voor te lezen in de bibliotheek. Na het voorleesmoment zijn er verschillende activiteiten gepland.

De studenten dragen door middel van de Voorleeskaravaan bij aan de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezin erg leerzame maar ook leuke weken en voor de studenten is de Voorleeskaravaan een project waarbij ze veel ervaring opdoen en andere culturen leren kennen.

De Voorleeskaravaan is een initiatief van Bibliotheek Assen.