Voorlezen op Dag van de Duurzaamheid

DELEN
Voorlezen op Dag van de Duurzaamheid

ASSEN – Het was afgelopen vrijdag de Dag van de Duurzaamheid. Om hier extra aandacht aan te geven vond er op veel scholen een voorleesactie plaats. Energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra las aan de kinderen van OBS Emmaschool in Assen voor uit het boek ‘Kapsones’ geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Aansluitend ging hij met de leerlingen in gesprek over duurzaamheid en de wereld om ons heen.

Fenna leest in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden? (Uit: Kapsones)

In het kringgesprek tussen gedeputeerde Stelpstra en de kinderen kwamen thema’s als samenwerken, energiebesparing, duurzame energie en natuur ter sprake. De kinderen hadden veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven.

De voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2015 wordt ondersteund door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Foto: Provincie Drenthe