Voorronde NK FootGolf 2014 Assen

DELEN

In overleg met FootGolf Holland, de Nederlandse FootGolfbond, organiseert Urban Event net als afgelopen jaar een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf dat op zaterdagmiddag 23 augustus zal plaatsvinden op de baan in Assen. Het is opnieuw de enige voorronde in Noord Nederland, dus als noorderling moet je hier je kans pakken om op het NK uit te komen tegen de Nederlandse footgolftop, aangevuld met diverse (oud) topspelers als Roy Makaay, Frank de Boer en Kenneth Perez.

Drentsche Golf & Country Club

Sinds 2013 beschikt de Drentsche Golf & Country Club in Assen over een FootGolf parcours. De aanleiding voor het aanleggen van dit parcours was een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap in dat jaar. De reacties over de baan waren zo lovend, dat besloten is om de baan te laten liggen. De baan is aangelegd op de par 3 baan. Aangezien dit een druk bezochte baan is, wordt de FootGolfbaan alleen maar gebruikt voor grotere evenementen zoals de NK voorronde en het jaarlijkse FootGolf Business Event.

Officiële sport

Iedereen kent de sport voetbal en iedereen kent de sport golf. Er is dan maar een klein beetje fantasie nodig om je iets voor te stellen bij “voetgolf”. In plaats van het kleine golfballetje moet een voetbal in de hole belanden. Die hole is natuurlijk een stuk groter dan gebruikelijk, met een diameter van 55,5 centimeter om precies te zijn.

Wat waarschijnlijk minder mensen weten, is dat FootGolf, zoals het officieel heet, inmiddels een officiële sport is. Nederland was de voorloper met de oprichting van een FootGolfbond, FootGolf Holland, en de organisatie van het Nederlands kampioenschap in de zomer van 2009. Inmiddels volgen wereldwijd meer landen dit voorbeeld.

Wil je meedoen met deze NK voorronde? Deelname is voor iedereen open en de kosten zijn € 30,- per persoon. Opgave via FootgolfDrenthe.nl

Foto © Nieuws in Assen.