Voorstelling Instant Slauerhoff in Drents Museum Assen

DELEN

ASSEN – Op zondag 1 november 2015 om 14.00 uur wordt het laatste deel van de voorstelling Instant Slauerhoff gepresenteerd in het Drents Museum. Instant Slauerhoff is een drieluik waarin kunstenaar Guus Slauerhoff nieuw werk toont in een multidisciplinaire context.

Het laatste deel van het drieluik Ontheemding vindt plaats in de Abdijkerk van het museum en is gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Ontmoeting met andere kunstdisciplines

Het project Instant Slauerhoff bestaat uit drie luiken met ieder een eigen thema, die samen Das dasein vormen. Adjunct-directeur Harry Tupan van het Drents Museum heeft de werken voor elk luik geselecteerd. Slauerhoff wil met Instant Slauerhoff ontsnappen aan klassieke tentoonstellingsconcepten en laat gangbare expositieregels los. Slauerhoff zorgt ervoor dat er een ontmoeting ontstaat tussen zijn nieuwe werken en andere kunstdisciplines. Acteurs, musici, dansers en schrijvers reageren in de voorstelling op zijn werk, waardoor de ervaring van de toeschouwer bij het zien van het werk extra versterkt wordt. Elk luik exposeert Slauerhoff op een andere locatie met een tussenpose van enkele weken.

De eerste delen, luik 1 Erotiek en luik 2 Geweld, waren te zien en te beleven in De Nieuwe Kolk en in Warenhuis Vanderveen. Luik 3 Ontheemding is het laatste deel van het drieluik en vindt plaats in het Drents Museum.

Thema Ontheemding op zondag 1 november Drents Museum

Tijdens de voorstelling Ontheemding in het Drents Museum op zondag 1 november zijn er performances van actrice Anne-Wil Blankers, geluidskunstenaar Harry de Wit en van filosofe Jojanneke Vanderveen. Zij reageren deze middag – in aanwezigheid van het publiek – op het werk van Slauerhoff.

Daarnaast wordt er een videoprojectie van theatermaker en filmer Betsy Torenbos getoond. De tentoonstellingsduur is één dagdeel, dit staat symbool voor de vergankelijkheid.