Voorstelling Pourquoi in samenwerking met Dansstudio Jan Postema

DELEN

ASSEN – Na het succes van afgelopen 16 maart in Theater de Molenberg in Delfzijl, zal dansvoorstelling Pourquoi nog een keer te zien zijn. De voorstelling, geproduceerd door Brenda van der Laan, is 20 september aanstaande te zien in Theater de Schalm in Assen.

Dansstudio Jan Postema

Nadat Brenda een 10 haalde op haar voorstelling, in het kader van een profielwerkstuk in vwo6, werd zij benaderd door Dansstudio Jan Postema uit Assen om de voorstelling daarheen te halen. Brenda is erg blij met de samenwerking met de Dansstudio. “Het is een fijne samenwerking. Tijdens het maken van de voorstelling, alle voorbereidingen en na alle positieve reacties van 16 maart heb ik besloten dat ik hier graag in verder wil. Zowel lesgeven als producties maken. Ik ben Dansstudio Jan Postema dankbaar voor deze kans die ze mij en de dansers hebben geboden. Pourquoi is nu niet meer een profielwerkstuk maar een echte productie, daar ben ik stiekem best trots op. Net als op mijn hardwerkende dansers. ”

De moderne dansvoorstelling geeft het leven weer met al haar mooie en minder mooie momenten. Het gezamenlijke doel van de groep dansers is dan ook de motor van de productie: zichzelf kunnen uiten en publiek laten inleven. Dat uiten en inleven is voor Brenda erg belangrijk. “Het mooiste aan dansen vind ik het spreken zonder woorden. Pourquoi is een beladen voorstelling. Wat voor leven, welke emoties en boodschappen aan het publiek ‘verteld’ worden, ga ik niet zeggen. Iedereen zal en kan het op een eigen manier opvatten en ervaren. Dat is prachtig.” Of er na Pourquoi 2.0 nog een 3.0 versie komt, weet ze niet. Alles is mogelijk volgens Brenda, meer producties in de toekomst sluit ze daarom ook niet uit.

Kaarten voorstelling Pourquoi

Kaarten voor de voorstelling van 20 September zijn te koop bij de balie van Jan Postema FitnessStudio aan de Zeilmakerstraat 43 in Assen of online via www.dansvoorstellingpourquoi.nl