Voorzitter FC Amboina maakt plaats voor jongere generatie

DELEN

ASSEN – Voorzitter FC Amboina maakt plaats voor jongere generatie Richard Pattiruhu, één van de club iconen van FC Amboina, heeft gisteravond zijn functie als voorzitter neergelegd.

Richard Pattiruhu stopt met het voorzitterschap bij FC Amboina. Woensdagavond heeft hij dit kenbaar gemaakt aan het bestuur. “FC Amboina is op de goede weg en heeft een goed en jong bestuur. Ik laat het nu over aan de jongere generatie. Ik ben heel blij dat zij het willen oppakken en wens hun veel succes. Ondertussen ga ik nadenken in welke rol ik de club en het bestuur kan ondersteunen”, aldus Pattiruhu.

Hoewel het bestuur zijn beslissing betreurt, begrijpt en respecteert ze zijn keuze. Hij heeft aan de wieg gestaan van de wederopstanding en de hervorming van de club. De afgelopen vijf maanden heeft de club onder zijn aanvoering hard gewerkt. De financiën zijn op orde en de basis van de organisatie van de vereniging staat. Het bestuur is daar trots op en zal altijd met respect terugkijken naar de samenwerking met Pattiruhu. Hij is en blijft een van de belangrijke clubiconen. Afgelopen weekend liep Pattiruhu te glunderen tijdens de Simon Tahamata Voetbalclinic georganiseerd door zijn FC Amboina.

Het bestuur heeft gisteravond direct haar leden en vrijwilligers geïnformeerd. Ook zij betreuren zijn vertrek, voor hen kwam dit besluit als donderslag bij heldere hemel. Over twee weken mogen de leden een nieuwe voorzitter kiezen tijdens een extra ingelaste algemene ledenvergadering. Zowel het bestuur als de leden mogen kandidaten voordragen.

Het bestuur, de spelers en de vrijwilligers zijn vastberaden. De sneltrein dendert door en de club blijft met volle kracht vooruitgaan zodat alles wat door Richard Pattiruhu is opgebouwd, voortleeft. 13 september aanstaande speelt FC Amboina haar eerste thuiswedstrijd tegen Donkerbroek.