Voorzitter TT Circuit Assen hoopvol gestemd

DELEN

Voorzitter TT Circuit Assen hoopvol gestemd

Voorzitter Arjan Bos van TT Circuit Assen heeft goede hoop dat nog tijdens de 83e Dutch TT overeenstemming wordt bereikt met Dorna over verlenging van het contract. Dat liet hij weten tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Iveco TT Assen. Het contract loopt in 2016 af en met de verlenging blijft Assen tot en met 2021 verzekerd van de TT. In de afgelopen maanden zijn meerdere positieve gesprekken met het Spaanse bedrijf gevoerd, die volgens Bos erop wijzen dat Dorna de TT niet kwijt wil.

Directeur Peter Oosterbaan van TT Circuit Assen liet de aanwezige media weten een tevreden directeur te zijn, vooral omdat de kaartverkoop voor deze editie hoger uitkomt dan het vorige jaar. Dit heeft volgens de directeur onder meer te maken met het brede scala aan activiteiten dat voor de Dutch TT 2013 is georganiseerd. Zo is er dit jaar extra aandacht voor de vrouwelijke motorrijdster. Die groep rijdt 29 juni gezamenlijk en onder begeleiding vanaf Motoport Assen naar het circuit. Oosterbaan: “Het is een bijzonder leuk gevonden idee en het past binnen de plannen om de TT breed toegankelijk te maken.”

Aantrekkelijk programma

Persconferentie TT AssenHet programma van de 83e Dutch TT is aangepast om het evenement nog aantrekkelijker te maken. De zaterdag is nog voller geprogrammeerd met vijf races en een stunt- en showprogramma. Niet alleen op het circuit is het spektakel, maar ook daarboven met F16’s van de Luchtmacht. In tegenstelling tot voorgaande jaren staan er nu twee wedstrijddagen gepland in plaats van één. Het betreft de vrijdag voorafgaande aan de TT. Op deze TT Vrijdag staan onder meer de kwalificaties voor de races van zaterdag op het programma. Verder is er de Superpole in de MotoGP en de wedstrijd in de Red Bull Rookies Cup met de Nederlandse favoriet Scott Deroue. Verder en terug van weggeweest; het WK Zijspannen. Eén van de deelnemers is de Drent Bennie Streuer. Zijn vader Egbert Streuer behaalde drie wereldtitels en won hier de Dutch TT.

Jonge helden

Directeur Peter Oosterbaan roemde het jonge Nederlandse talent dat aan de start van de Dutch TT verschijnt. “Kwalificeer je en laat zien dat de Dutchies er aan komen”, sprak hij de jonge coureurs onder wie Scott Deroue en de twee wildcard-houders in de Moto3-klasse Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen bemoedigend toe. Volgens Oosterbaan moet er alles aan worden gedaan om dit jonge talent naar de top te begeleiden. Ook het succes van de nog zeer jonge en talentvolle Nederlandse coureur Bo Bendsnijder is veelbelovend voor de toekomst. Roelof Waninge van RW Racing presenteerde tijdens de persconferentie een motor in de kleuren van de nieuwe sponsor (TVM). Dit jaar heeft het Drentse team met Jacob Kornfeil en Jasper Iwema twee rijders die aan de start van de TT staan. Ook voorzitter Bos benoemde het belang van die Nederlandse helden. “Hun prestaties zijn in Spanje niet onopgemerkt gebleven. In onze gesprekken met Dorna over de contractverlenging werden ze daar al genoemd.” Bos sprak verder de wens uit om voorafgaande aan de TT meer motoren in de binnenstad te hebben. “Wellicht moeten we de Speedweek, zoals we die van vroeger kennen, weer in het leven te roepen, in plaats van het TT Festival.” Meer motorgerelateerde activiteiten zijn volgens de voorzitter alleen maar goed voor de TT.