VPRO Tegenlicht Meet Up over circulaire economie

DELEN

Assen Op donderdagmiddag 9 maart is de bijeenkomst ‘VPRO Tegenlicht Meet Up’ op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Jelte Hommes, initiator van Tegenlicht Meet Up Assen is de moderator van deze middag.

In de Tegenlicht Lab uitzending ‘Einde van bezit’ van 8 november 2015 laat Thomas Rau zien wat het betekent voor het productieproces als we niet langer spullen bezitten, maar alleen gebruiken.
“We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. Het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen loopt op zijn eind. We willen niet bezitten, we willen toegang hebben en gebruiken. Wel de lusten, niet de lasten: ‘Don’t own, enjoy!’ Wat betekent dat voor de manier waarop producten worden gemaakt, hoe wij bouwen, voor innovatie en voor economische groei?”

Jelte Hommes vertoont eerst de Tegenlicht Lab uitzending over circulaire economie en verzorgt daarna het gesprek over dit onderwerp.
De bijeenkomst is onderdeel van de reeks bijeenkomsten ‘Ode aan Gaia’, met duurzaamheid als gemeenschappelijk thema. Met de serie ‘Ode aan Gaia’ beogen de organisatoren zicht te bieden op het hoe en waarom van het Klimaatakkoord. De organisatoren zijn het Wereld Natuur Fonds (Regioteam Assen-Emmen), de Energiecoöperatie duurzaam Assen, Country Smile’s Groene Varkens en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur, voor een broodje wordt gezorgd. Aanmelden kan via odeaangaia@vanderveen.nl.

De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen.