Vrachtwagens rijden vandaag binnen voor Truckstar Festival

Het binnenrijden vindt plaats op de vrijdag voorafgaand aan het festival. Dit jaar is dat vrijdag 29 juli

DELEN
ASSEN – Als zo’n 2.200 trucks op hetzelfde moment naar één plek komen, is dat een enorm spektakel. Het binnenrijden van alle trucks voor het Truckstar Festival is dat spektakel, ieder jaar opnieuw.

In vroeger tijden kwamen er uit alle hoeken van het land truck-konvooien op het festivalterrein afgereden. Tijdens sommige edities waren dat wel veertien konvooien. Tegenwoordig komt er maar één echt konvooi op Assen af: dat uit Drachten, met een dikke honderd Friese trucks.

De overige 2.100 trucks komen op eigen gelegenheid. Men rijdt individueel naar Assen-Noord en Zwolle-Hessenpoort om de kaarten af te halen. Maar uiteraard worden ook dit hele konvooien, die door vele duizenden mensen langs de A28 en andere wegen gadegeslagen worden.

Langs de baan vanaf 15.30 uur

De trucks die langs de baan komen te staan, de grootste groep, zijn vanaf 15.30 uur welkom op het TT Circuit. Dit binnenrijden is uiterst sfeervol, aangezien op een zeker moment de schemering intreedt en de lampjes en zwaailichten van alle trucks bij elkaar een prachtig effect geven. Het binnenrijden is klaar als alle trucks binnen zijn. De afgelopen jaren verliep deze logistieke uitdaging zeer soepel, vooral ook dankzij de vakkundige inparkeerhulp van de dames en heren vrijwilligers van de chauffeursverenigingen.

Paddock vanaf 08.00 uur

De trucks uit de speciale categorieën komen op de paddock te staan. Voor deze trucks – alle klassiekers, Amerikanen, bergingstrucks, special paint-trucks, kranen en andere bijzondere trucks – is het circuit al vanaf 08.00 uur ‘s ochtends geopend.

Zwaar transportplein op de Oude Noordlus

Ook dit jaar komen er op vrijdagavond nog trucks binnen die op de oude noordlus van het circuit komen te staan, maar dit jaar is er meer te zien op de Oude Noordlus. Er is namelijk een zwaar transportplein van Broshuis te bewonderen. Met minimaal 50 combinaties valt hier genoeg te beleven!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen