Vragen over parkeer problematiek Rolderstraat

DELEN

Vragen over parkeer problematiek Rolderstraat

Regelmatig ontvangt Stadspartij Plop van inwoners en niet alleen uit Assen, maar ook van inwoners uit omliggende gemeenten over de verkeersproblematiek aan en in de Rolderstraat gedurende met name de ochtend en middag. De eetgelegenheden aan de Rolderstraat, zoals shoarma- en kebabzaken openen vaak laat in de middag of in de avonduren en zij moeten in verband met bezorgen van maaltijden (snel in- en uitladen) niet in hun werkzaamheden worden belemmerd.

Regelmatig constateren we in deze straat auto’s die half op  straat en half op het trottoir staan geparkeerd. Dit leidt   voor met name fietsers tot gevaarlijke situaties en fietsers zijn soms gedwongen om voor eigen veiligheid hun weg te vervolgen via het trottoir. Dit werkt op zijn beurt weer tot irritatie bij voetgangers, kortom een ongewenste situatie is zich hier aan het ontwikkelen is indien er niet snel door de gemeente handhavend wordt opgetreden tegen de foutparkeerders.

Egbert Prent van de Plop laat Nieuws in Assen weten:

Tijdelijk parkeren voor het snel in- en uitladen van goederen en bevoorrading van winkels zal wat ons betreft tot de mogelijkheden blijven behoren. In de directe omgeving van de Rolderstraat bevinden zich voldoende alternatieven om de heilige koe te parkeren.

De Asser lokale politieke partij Plop heeft nu schriftelijk vragen gesteld aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen.