Vredesweek Assen: optreden Harry Loco en gasten bij Podium Zuidhaege

DELEN

Assen – In verband met de Vredesweek in Assen, en de Dag van de Vrede, is er op 21 september een speciale voorstelling in Podium Zuidhaege te Assen. Er zijn drie acts te bekijken en te luisteren; Native Indian show Wehpokamanong, Tony Scott (the Chief) en Harry Loco (Woodstock performer).

Wehpokamanong
Wehpokamanong is een Zuid-Amerikaanse inheemse cultuurgroep en bestaat sinds 2 februari 2017 en werd opgericht door Rosa Artist en Jennifer en Germana Chobin. De groep begon met als doelstelling om de jongere generatie, die geboren is in Nederland, te stimuleren naar bekendheid met hun cultuur en het leren en beoefenen van de inheemse taal, zang en dans. Taal en tradities zijn als fundament belangrijk in elke samenleving

Tony Scott
Tony Scott (the Chief) Bracht zijn eerste single Pick Up the Pieces nog maar 16 jaar was. Met That’s How I’m Living en The Chief. Het laatste nummer was geschreven als een ‘ode’ aan zijn afkomst, hij is namelijk een nazaat van een Amazone-indiaan van de Karaïben-stam. Zijn grootste hit had hij in 1990 met het nummer Get Into It, dat eind 1989 werd uitgebracht. Het leidde tot uitnodiging voor een optreden tijdens het New Music Seminar in New York. Precies rond het festival had Scott met de single Gangster Boogie de volgende grote hit. Met Ben Liebrand bracht Scott dat jaar ook nog de single ‘Move to the Big Band uit, die ook rond de periode van het festival was opgenomen.

Multiple Sclerose (MS)
Scott kreeg eind 2015 de ziekte multiple sclerose. Op 15 februari 2016 was er een groot Tony Scott-evenement in Paradiso in Amsterdam met veel collega’s uit de muziekwereld. Dit was het sluitstuk zijn van Scotts podiumcarrière. Nu voor even back on stage.

Harry Loco, optreden Drents Museum, februari 2018. Foto: M. Babtist

Harry Loco
Harry Loco (Woodstock performer) Is sinds 2001 actief in de muziek vooral als peace/protestzanger. Hij gaf een concert tijdens the 45th anniversary of Woodstock Bethel NY, daar waar het ooit begon. Loco speelt momenteel overal in Europa op festivals in clubs en pubs, de laatste jaren vooral veel in Amerika.
Bekende nummers van hem zijn: Reclaim Love, Finland the song en 2012 the song, Hello World en onlangs Knockin on politicians door.

Tijdens deze voorstelling zullen de drie acts in elkaar overvloeien, the native sound, rap en sixties muziek.

Wanneer: Vrijdag 21 september 2018
Waar: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen
Aanvang: 20:00 uur (inloop: 19:30 uur)
Kosten: 5 euro per persoon