Vredeveldschool Assen in actie voor De Voedselbank

DELEN
Vredeveldschool Assen in actie voor De Voedselbank

Acht groepen van de Vredeveldschool in Assen hebben zich afgelopen week sterk gemaakt om houdbaar voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Midden-Drenthe.

“ We vinden het op onze school heel belangrijk dat de kinderen leren en begrijpen dat men omziet naar elkaar” Anneke Voss

De kinderen konden de gehele week producten meenemen naar school en neerzetten op een speciale kraam die prominent in de school geplaats stond. Samen verzamelden ze 201,7 kilo houdbare producten voor De Voedselbank. De kinderen van alle groepen hebben naast de inzameling ook voorlichting gehad over De Voedselbank “Er is uitgebreid over gesproken in alle groepen. Inhoudelijk over wat De Voedselbank is, dat er mensen zijn die gewoonweg te weinig geld hebben om alle noodzakelijke etenswaar te halen. We vinden het op onze school heel belangrijk dat de kinderen leren en begrijpen dat men omziet naar elkaar”, aldus directeur Anneke Voss.

Aanjager voor De Voedselbank actie is Frank Posthumus. De Assenaar organiseert voor het tweede jaar een grote actie voor De Voedselbank. “Dit jaar doen we dit in samenwerking met RTV Drenthe en het gaat heel goed. Boven verwachting moet ik zeggen! We hebben dit jaar meer dan 2000 producten opgehaald met onze actie als Radio de Buizerd. Dit deden we onder anderen in De Poort in Assen-Oost waar mensen houdbaar voedsel konden inleveren en tevens een donatie konden doen voor Stichting Jarige Job”, laat Posthumus weten.

Posthumus roemt de inzamelingsactie van De Vredeveldschool. “Het is fantastisch dat de kinderen van De Vredeveldschool zich zo hebben ingezet, daar ben ik trots op!”

De actie van Radio de Buizerd gaat door tot komend weekend, dan is de slotfase van De Voedselbank actie. “We hebben dan een radio marathon van 24-uur in “Ons Café” aan de Kerkstraat in Assen. Dit is van vrijdagmiddag 17.00 uur tot en met zaterdagmiddag 17.00 uur aanstaande. Mensen kunnen dan nog houdbaar voedsel doneren of geld voor Jarige Job. We hebben op zaterdagavond ook nog een mooi afsluitfeest met diverse artiesten uit de regio”.