‘Vrienden’ Stichting Vrienden TT Circuit Assen loopt op

DELEN

ASSEN – De afgelopen weken hebben de ijverige mensen van de Activiteiten Commissie met steun van een aantal vrijwilligers een groot aantal nieuwe Vrienden kunnen werven.

Ruim 500 nieuwe ‘Vrienden’

Op het Truckstar Festival, de GAMMA Racing Day en de GP Eext werden meer dan 500 nieuwe Vrienden bijgeschreven. Daarmee is het totale aantal ‘Vrienden’ flink opgelopen en zitten we rond de 10.000. Onder de nieuwe Vrienden zitten enkele motor- en autoprominenten. Wat te denken van Tim Coronel, die tijdens de GAMMA Racing Day nieuwe Vriend werd. Oud-coureur Jan Kostwinder kwam zich tijdens de GP Eext inschrijven en hij nam direct een aantal anderen mee om zich in te schrijven als Vriend.

Phil Read

Ook de grote motorvedette van weleer, Phil Read, werd Vriend van het TT Circuit. In Eext vulde hij eigenhandig het formuliertje in, dat dankbaar in ontvangst werd genomen door vrijwilliger Tiemo Beugel.

Phillip ‘William’ Read (Luton, 1 januari 1939) is een voormalig Brits motorcoureur. Zijn bijnaam was “Prince of Speed”, maar in zijn autobiografie gebruikte hij ook de bijnaam “Rebel Read”. Hij was de eerste coureur die wereldkampioen werd in de klassen 125 cc, 250 cc en 500 cc. In totaal won hij zeven wereldtitels, vijf op Yamaha en twee op MV Agusta, hoewel zijn overwinning in de Formule TT van 1977 officieel ook als wereldtitel telde. In 1965 reed hij als eerste een ronde boven 100 mijl per uur gemiddeld in de Lightweight TT. (Bron – Wikipedia)


2Divorce Assen


Bowlen in Assen