Vriendendag Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen

DELEN

Vriendendag Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen

Hoe staat het met de bouw van een speciaal evenementenstation voor de NS op 3 kilometer van het TT Circuit? Kunnen TT-bezoekers in de toekomst nog dichtbij het circuit kamperen of gaat die mogelijkheid verloren? Op welke wijze moet het gebied rond het TT Circuit uitgroeien tot een gebied waar van alles te beleven is?

Hoe staat het met de toekomst van het TT Festival? Dat zijn de belangrijke onderwerpen waarop wethouder Henk Matthijsse van de gemeente Assen zal ingaan tijdens de Vriendendag van de Stichting Vrienden TT Circuit. Deze wordt op zaterdag 12 oktober gehouden op het TT Circuit.

Er zijn diverse ontwikkelingen in het gebied rondom het circuit en ook ontwikkelingen rond het TT Festival dat jaarlijks in de binnenstad van Assen wordt gehouden. De presentatie over deze onderwerpen maken een bezoek aan de Vriendendag zeker de moeite waard.

Naast de uiteenzetting van wethouder Henk Matthijsse zal ook de directeur van het TT Circuit, Peter Oosterbaan, een presentatie verzorgen, waarbij het thema van de dag “Hoe sterk is de TT” zeker aan de orde zal komen.

Interessant zal het onderdeel TT Insight zijn. Een aantal bekende personen uit de motor- en autosport zal onder leiding van dagvoorzitter Martin van Ellinckhuyzen een gesprek aangaan, waarbij diverse onderwerpen aan de orde zullen komen en ook vragen vanuit de zaal worden beantwoord. Aan tafel zitten Bryan Schouten, Scott Deroue (beiden motorcoureur), Joey Litjens (ex-motorcoureur), Priscilla Speelman (autocoureur), Henny Hemmes (bestuurslid KNAF en ex-autocoureur) en Dick van Elk (organisator autoraces Dutch Supercar Challenge). De bekende tv-commentator en radiopresentator Corné Klijn zal de aanwezigen een inkijkje geven over “motorsport op tv”.

De Vriendendag wordt om 10.30 uur geopend door Pieter Hofstra, voorzitter van de Stichting Vrienden TT Circuit. In de ochtend is er een toertocht voor motorrijders en automobilisten, over een traject waarin een aantal oude TT Circuits in de route is opgenomen. Ook bestaat in de ochtend de mogelijkheid achter de schermen te kijken van een motorraceteam en een autosportteam. Verder worden er rondleidingen gehouden door de gebouwen van het TT Circuit en kan een bezoek worden gebracht aan een demonstratie van de NSF/Pocketbikes op de Juniortrack.

Verder is er een veiling van artikelen ten bate van Riders for Health, waarbij interessante zaken ter verkoop worden aangeboden, zoals een Bridgestone cap met handtekening van Andrea Dovizioso, a gesigneerde cartoon van Kevin Schwantz, een LCR Team polo shirt gesigneerd door Stefan Bradl, een Le Mans Grand Prix De France shirt met handtekening van Randy Mamola en een klein schilderij van Valentino Rossi voorzien van zijn handtekening. Daarnaast worden nog veel meer artikelen voor het goede doel verkocht op de Vriendendag. Op deze zaterdag worden ook de trainingen gehouden voor de Race of the Champions van de Ducati Club.

De Vriendendag op 12 oktober is uitsluitend bedoeld voor leden van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen. Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van het wereldberoemde TT Circuit Assen en nog geen “vriend”? Wordt dan kosteloos vriend van het TT Circuit. Opgave kan via de website. Nu vriend worden en op 12 oktober al meedoen aan de Vriendendag. Het kan. Doe als 5000 anderen en word gratis Vriend van het TT Circuit Assen.

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen.