Vrijheidslezing door voormalig woordvoerder van Martin Luther King

DELEN

Assen – Maandagmiddag 16 april, net vijftig jaar na de moord op de Amerikaanse burgerrechtenactivist, komen ruim 200 middelbare schoolleerlingen uit Assen naar DNK voor de vrijheidslezing rondom Dr. Martin Luther King. Niemand minder dan Ds. Harcourt Klinefelter, de voormalig persvoorlichter en speechschrijver van Martin Luther King geeft de lezing deze middag. Voorafgaand krijgen de leerlingen de film ‘Selma’ over het leven van Martin Luther King te zien in de bioscoop van DNK.

Vijftig jaar geleden
Afgelopen week was het precies vijftig jaar geleden dat Martin Luther King werd doodgeschoten in een motel in Memphis, Tennessee. Het verhaal van de Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist is vandaag de dag nog steeds actueel en staat daarom ook centraal tijdens de vrijheidslezing die op maandag 16 april door DNK georganiseerd wordt.

De voormalig woordvoerder en speechschrijver van King, de Amerikaan Harcourt Klinefelter, die al jaren in Nederland woont, zal ruim 200 leerlingen toespreken over de tijd die hij doorbracht met Martin Luther King.

“Je kunt de dromer vermoorden, maar niet de droom”
Bij de start van de vrijheidslezing krijgen de leerlingen van het Dr. Nassaucollege en CSG Vincent van Gogh uit Assen de film ‘Selma’ over het leven van Martin Luther King te zien. Na de film start de voormalig woordvoerder van King zijn lezing. Harcourt Klinefelter zet zich op hoge leeftijd nog altijd in voor zijn gedachtegoed, bouwend aan vrede in de wereld, zoals King hem leerde toen ze samenwerkten. Hij predikt liefde en geweldloosheid als wapen tegen oorlog, haat en racisme.

“Je kunt de dromer vermoorden, maar niet de droom”, aldus Klinefelter. Na afloop van de lezing kunnen de leerlingen vragen stellen en in gesprek gaan met Klinefelter.