Vrijwilligers gezocht voor hulp aan vluchtelingen Assen

DELEN

ASSEN – Jurrien en Janet ten Brinke uit Apeldoorn deden via hun Facebookpagina ‘Ik ben een gastgezin voor een vluchteling’ een oproep om vluchtelingen op te vangen. Het paar wil met hun Facebookpagina gastgezinnen vinden voor vluchtelingen.

De Facebookpagina is momenteel al meer dan 15.000 keer geliked en ruim 2000 ‘gastgezinnen’ uit heel Nederland hebben zich aangemeld om te helpen.

Noodopvang Assen

Door de grote toestroom van vluchtelingen naar Europa heeft het COA, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, op vele plaatsen in Nederland noodopvang locaties gerealiseerd. In Assen is dat de TT Hall waar maximaal 600 personen worden ondergebracht. Deze opvang duurt tot 10 november. Daarna neemt het COA elders in het land andere locaties voor noodopvang in gebruik. Gemeente en COA onderzoeken de mogelijkheid om het pand aan de Schepersmaat 4 in Assen, waar een regulier AZC komt, eerder voor noodopvang in gebruik te nemen.

Vluchtelingen Assen

Vluchtelingen uit onder anderen Syrië, Irak, Oekraïne, Mali die in Nederland aankomen, hebben uw hulp nodig. Inwoners van Assen en directe omgeving kunnen deze vluchtelingen helpen. Vluchtelingen Werk Nederland is opzoek naar vrijwilligers voor vacatures als: Coach, assistent-coördinator, maatschappelijke begeleider en taalcoaches.

Informatie of opgave vrijwilliger voor vluchtelingen

Vluchtelingen Werk biedt vrijwilligers cursussen, reis- en onkostenvergoeding, professionele ondersteuning vanuit de organisatie aan. Opgave of meer informatie? Mail naar Tatiana Ockeloen, tockeloen@vwnn.nl of bel met 0592-310295 (maandag, dinsdag en vrijdag).