Vrijwilligers Noorderbegraafplaats klaar voor een nieuw seizoen

DELEN
ASSEN – De afgelopen jaren is er door vrijwilligers druk gewerkt aan en op de Noorderbegraafplaats aan de Kerkhofslaan. Dit om de begraafplaats te restaureren met ondersteuning van de gemeente Assen.

In het komende jaar wil Stichting Noorderbegraafplaats Assen invulling  gaan geven voor een groen herinrichtingsplan voor de begraafplaats. Dit in samenhang met het feit dat op korte termijn een behoorlijk aantal aangetaste, en daardoor onveilige, bomen gekapt moet worden. Voor dit plan wordt intensief overlegd en samengewerkt met de gemeente Assen.

In dit overleg wordt ook gekeken of het maaibeleid op het historische deel van de begraafplaats, de velden 1 en 3, zal worden aangepast naar een meer extensief beleid rondom de graven. Dit in overeenstemming met voorbeelden elders en historische afbeeldingen.

In het afgelopen jaar hebben de vrijwilligers een gigantische klus geklaard door de aanpak van vele hekgraven. Vooral van veld 3, het gedeelte rechtsachter, gezien vanaf het toegangshek, is het aanzicht spectaculair veranderd. Komend jaar wordt dit  voortgezet, vooral ook op veld 1 en naar verwachting voor het grootste deel  ‘afgerond’. Daarna zal het aankomen op onderhoud van wat nu is hersteld en opgeknapt.

Bijzondere evenementen op de Noorderbegraafplaats Assen

Naast alle onderhoudswerkzaamheden heeft de Stichting Noorderbegraafplaats Assen een aantal bijzondere evenementen in petto. Op 2 april aanstaande start het seizoen van de rondleidingen. Op zaterdagen om 11.00 uur en 13.00 uur is een vrijwilliger aanwezig om u in een wandeling van ongeveer een uur mee te nemen naar de bijzondere plekjes op de Noorderbegraafplaats.

Op 18 juni 2016 organiseren ze “De Dag van de Noorderbegraafplaats”. Op deze zaterdag zet de Stichting de Noorderbegraafplaats in al zijn facetten in de schijnwerpers. Een speciale dag in september, want dan is op 9 september de begraafplaats weer halteplaats van de Asser Midnightwalk 2016. Een dag later op zaterdag 10 september is de begraafplaats toneel voor Open Monumentendag met het thema “Ikonen en Symbolen”.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen