Vrijwilligers onmisbaar bij nieuwjaarsproductie Anastasia

DELEN
Vrijwilligers onmisbaar bij nieuwjaarsproductie Anastasia

ASSEN – Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk brengt dit jaar de nieuwjaarsproductie ‘Anastasia’ op de planken. Aan deze familievoorstelling wordt op alle mogelijke manieren bijgedragen door vrijwilligers uit Assen en omstreken.

Op de planken, maar ook achter de schermen. Met hen wordt alles uit de kast gehaald om van ‘Anastasia’ een indrukwekkende theatervoorstelling te maken.

In de voorstelling staan vijftig amateurspelers en -zangers uit de regio, in de leeftijd van 8 tot 80. Sinds september verzamelen de acteurs en koorleden zich iedere zaterdag in het productiehuis van Garage TDI. Vanaf deze week vinden de repetities plaats in De Nieuwe Kolk. De gedreven amateurs werken onder regie van Karin Noeken, onder andere bekend van Vrouw Holland, hard aan de voorstelling.

Bouw decor bij Van Gorcum

Ook het decor wordt door vrijwilligers gemaakt, naar een ontwerp van en onder begeleiding van professioneel decorontwerper Janco van Barneveld. De voorstelling wordt gespeeld in de Grote Zaal en dus wordt het decor ook groots. Met uit de kluiten gewassen kroonluchters, schilderijen en verrijdbare podiumdelen. Gelukkig kon Theater De Nieuwe Kolk een beroep doen op Koninklijke Van Gorcum; de bouw vindt plaats in een grote bedrijfsruimte van de drukker.

Russisch sprookje uit Assen

‘Anastasia’ wordt op meer fronten ‘echt Assens’. Er wordt nauw samengewerkt met het Drents Museum: de voorstelling sluit bewust aan op hun expositie Peredvizhniki. JUMBO Assen haakt aan door hun klanten de mogelijkheid te bieden te sparen voor kaarten tegen gereduceerd tarief. Anastasia gaat over de dochter van de laatste tsaar en is in Theater De Nieuwe Kolk te zien op dinsdag- 3 en woensdagavond 4 januari, met een extra matinee voor de JUMBO op 4 januari.