VVD wil Drentse winnaar van Drentse Ondernemersprijs

DELEN
ASSEN – De VVD gaat vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over de gang van zaken bij de Drentse Young Business Award 2016 en de bijbehorende prijzenpot van € 12.500,-

Daar kwamen uiteindelijk een Rotterdamse en Twentse Start Up als winnaar uit de bus. Via de Ondernemersfabriek Drenthe is de Provincie Drenthe daar als Premium Partner nauw bij betrokken. Zowel organisatorisch als financieel.

VVD-Statenlid Gea Weerts: “Dan is het toch wel vreemd dat er geen Drents ontwikkelingsgeld bij Drentse ondernemers terecht komt. De Drentse Young Business Award past prima binnen het TOP-programma Drenthe. Dat beoogt jong en nieuw ondernemerschap in Drenthe te stimuleren en start-ups een podium te geven. Zodat ze zich kunnen presenteren en in contact kunnen komen met potentiële investeerders. Maar dan moet je wel Drentse ondernemers hebben.”

Gea Weerts: “De deelnemers zijn niet geselecteerd op vestigingsplaats. En dan loop je het risico dat zowel de Young Business Award als de Runners Up prijs bij een niet-Drentse Start Up belandt. Dat kan niet de bedoeling zijn. We gunnen de winnaars van harte hun prijs. Maar we zien toch wel graag dat Drents ontwikkelingsgeld bij Drentse bedrijven terecht komt. En dat mede daardoor Drentse ondernemers wat meer in de schijnwerpers worden gezet.”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen