Waarschuwing op social media: Marsdijkers wees alert!

DELEN
Waarschuwing op social media: Marsdijkers wees alert!
ASSEN – Via social media in Assen en WhatsApp Alert gaat een bericht de ronde over een witte Hyundai bestelbus die in de wijk Marsdijk voor enige opschudding zorgt.

Marsdijkers wees alert!

De inzittenden zouden overmatig belangstelling vertonen voor bepaalde huizen, hierbij posten om daarna eventueel hun slag te slaan. Te zien is dat de bestelbus geladen is met onder anderen televisies.

Suggestieve berichten

Of de berichtgeving op social media een hoog mate van waarheid heeft valt te betwijfelen. Wellicht gaat het hier om ‘opkopers c.q. handelaars’ van afgedankt apparatuur? De tv’s achter in de bestelbus zijn nogal gedateerd en indien een inbreker zijn slag zou slaan, dan ga je er toch vanuit dat hij of zij de nieuwste toestellen meeneemt met de meeste waarde en niet zware oude toestellen met een zeer kleine marktwaarde in Nederland? Daarnaast zijn er voor die dag geen inbraken e.d bekend bij de politie. De laatste inbraak werd op 6 februari jongsleden geregistreerd in de wijk Marsdijk.

WhatsApp Alert

Vandaag om 11.17 uur werd er een Stoepenalert ( Marsdijk) WhatsApp groep verzonden.

“Graag aandacht voor het volgende: Gistermiddag rond 17.30 uur zijn er twee mannen in een wit stukadoors busje (Hyundai) met kenteken 91-BZ-SF bij bewoners aan de Stoepveldsingel op visite geweest. Het busje stond vol met tv’s en wasbakken. Zij belde aan. Daarna maakte ze ruimte in het busje om de een scooter en fietsen in te laden. Dankzij oplettendheid van de buren werden ze betrapt en zijn ze weg gereden. Wij verzoeken u alert te zijn op het signaleren van het busje en/of verdacht gedrag en hierover zo snel mogelijk de politie via 112 te informeren. Wees alert!”

Hoe zit het nu echt?

De personen op de foto bleken handelaren te zijn die spullen opkopen voor Afrika via Marktplaats. Daar ze met hun bus voor het verkeerde huis stonden geparkeerd heeft dit reurig veroorzaakt. WhatsApp Alert werkt, maar kan ook suggestief werken….wees dus alert!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen