Walid Soppe volop in training voor nieuw seizoen

DELEN
Walid Soppe (links), training Junior Track 25 maart 2017

Assen – Donderdag 16 maart was Walid te gast bij de officiële seizoensopening van TT Circuit Assen. De avond was georganiseerd door het TT Circuit Assen in samenwerking met het TT-Institute van Drenthe College. Dit was tevens de locatie voor het hele gebeuren.

Het programma werd gepresenteerd door Karin Mulder van RTV Drenthe en zij sprak, naast Walid, onder anderen met de directeur van het TT-circuit Peter Oosterbaan, Roelof Waninge van het RW Racing Team en de Spanjaard Agustin Payá van de Electric GT World Series dat in 2017 voor het eerst in Assen wordt georganiseerd.

Eerste test met Freudenberg verloopt goed
De eerste test met het Freudenberg Racing Team zit erop. Van maandag 20 tot en met woensdag 22 maart was de eerste beproeving met de KTM van het team. In het zonnige Valencia werden de nodige kilometers afgelegd en werd er stap voor stap een basis gelegd voor de rest van het seizoen. De omstandigheden waren top en de mannen hebben veel werk kunnen verzetten. Op de tweede dag brak de ketting wat nog even zorgde voor een hachelijk moment maar voor de rest kan Walid zeer tevreden terugkijken op zijn eerste test.

Dit weekend te vinden op de Junior Track
In het weekend van zaterdag 25 maart en zondag 26 maart is Walid te vinden op het TT Junior Track in Assen. Zaterdag zal hij daar gaan trainen op de Honda NSF, hetzelfde type motor als waar hij in 2014 Nederlands kampioen mee werd. Zondag traint hij op de supermotard. En ditmaal met een andere dan normaal gesproken. Het afgelopen jaar trainde Walid al veel op een naar supermotard omgebouwde crosser maar voor aankomend seizoen heeft hij dankzij een trouwe sponsor de beschikking over een supermotard zoals hij bedoeld is. Kom gezellig langs om hem te bekijken of houd de sociale media in de gaten voor de foto’s.

Walid Soppe, tijdens de Hans Spaan Trofee in 2014

Bron: www.walidsoppe13.com, nieuwsbrief
Foto’s: M. Babtist