Warenhuis V&D in grote geldproblemen

DELEN
ASSEN – Warenhuis V&D, waarvan een vestiging in Assen, wil de komende vier maanden geen huur betalen. De winkelketen verkeerd in grote geldproblemen.

Het concern, met 63 warenhuizen in bijna alle grote stadscentra, eist daarom van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden. Van februari tot en met mei zouden de vastgoedeigenaren V&D geen huur in rekening mogen brengen ‘om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen’. Dit blijkt uit een brief dat in het bezit is van de Volkskrant, die V&D aan alle eigenaren van het vastgoed heeft verzonden.

Daarna wil V&D dat de huur structureel wordt teruggebracht van 10 tot 7 procent van de omzet. Vorige week heeft V&D al eenzijdig de salarissen van het personeel met 5,8 procent verlaagd.

Warenhuis V&D – Vroom & Dreesmann

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European. V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam.