Water voor Kinderopvang Bambi in Assen

DELEN

ASSEN – Op woensdag 18 maart reikt wethouder Harmke Vlieg het eerste DrinkWater-pakket uit aan kinderdagverblijf Bambi van ASKA. Op bijna alle BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Assen krijgen kinderen vanaf dat moment vaker water te drinken.

Het initiatief vloeit voort uit het project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en is bedoeld om kinderen meer water te laten dringen in plaats van gezoete drankjes. De kinderopvangcentra in Assen gaan dat stimuleren door dagelijks vaste watermomenten in te voeren.

Waterweek

Het uitreiken van het waterpakket is meteen de opmaat naar de Waterweek, die plaatsvindt van 23 tot en met 26 maart. Die dient als start voor de komende JOGG-acties in Assen. Deze worden begeleid door het JOGG-team van de gemeente Assen.

JOGG

JOGG is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen in een wijk zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas bij Nederlandse jongeren tegen te gaan. De Gemeente Assen is sinds maart 2014 een JOGG-gemeente, evenals alle andere gemeenten in de provincie. Drenthe is hiermee de eerste en enige JOGG-provincie van Nederland.

Meer informatie is te vinden op de website van Assen Beweegt.