Wederom 2200 vrachtwagens tijdens Truckstar Festival 2014

DELEN

Met 2.200 vrachtwagens zijn er voor dit jaar weer net zoveel trucks als in 2013! En met 55.000 verwachte bezoekers wordt het Truckstar Festival 2014 weer het allergrootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa.

Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het simpelweg genieten van de meer dan tweeduizend trucks en je collega’s en aanhang. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival! Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers.

Ook al hebben we de afgelopen 33 jaar al de meest gekke dingen gedaan; dit jaar hebben we toch een primeur! Chauffeur Peter Levolger en zijn verloofde Kim Kleisterlee zullen elkaar tijdens het Truckstar Festival het ja-woord geven!

Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal dagje uit voor het hele gezin!

Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag 25 juli al. Vanaf ‘s morgens 08:00 uur start het binnenrijden. In eerste instantie zijn dat de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een prachtig spektakel op zich, wat ook dit jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd.

Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbeques, biertenders en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.

Het 4 kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barren, gezellige muziek en zelfs Sinterklaas is soms van de partij.

Meer informatie en programma Truckstar Festival 2014 ? Klik hier !