Wederom prijs op 9-darter Dutch Open Darts 2016

DELEN
ASSEN – Vorig jaar gooide de Engelsman Darryl ‘The Dazzler’ Fitton een 9-darter tijdens het Dutch Open in De Bonte Wever te Assen. In de derde leg van de vierde set gooide de Engelse topdarter een 9-darter tegen zijn landgenoot Martin Adams. Ondanks deze 9-darter wist Adams de finale te winnen met 3-1.

9-darter Dutch Open Darts

Een 9-darter is een leg (501) die met negen darts is uitgegooid. Vanwege de hoge moeilijkheidsgraad verbonden toernooi organisatoren in het verleden hoge premies aan het gooien van een negendarter, soms zelfs hoger dan voor de eindzege in hetzelfde toernooi. Darryl Fitton won vorig jaar in Assen een Skoda Fabia. De auto werd beschikbaar gesteld door Broekhuis uit Assen.

Doordat er in de loop der jaren steeds vaker een 9-darter werd gegooid, werden die premies in recente jaren gaandeweg naar beneden bijgesteld. Echter dit jaar staat er op het gooien van een 9-darter tijdens de finales van het Dutch Open Darts 2016 een geld bedrag van € 2500,- Deze prijs wordt inclusief een compleet weekendarrangement aangeboden door De Bonte Wever.

‘Wij zijn dit jaar voor de derde keer gastheer van dit geweldig topsportevenement’ aldus Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever. Het is dan voor ons dan vanzelfsprekend dat wij voor zo’n unieke prestatie als het gooien van een 9-darter deze prijs beschikbaar hebben gesteld. Nu nog hopen dat de 9-darter ook daadwerkelijk weer gegooid gaat worden op het grootste dartstoernooi van de wereld!’


2Divorce Assen


Bowlen in Assen