Week van de Begraafplaats 2015

DELEN

ASSEN – Van 30 mei tot 7 juni 2015 wordt de Week van de Begraafplaats gehouden. Sinds vorig jaar steunt ook Nederland dit initiatief, dat in ons land wordt georganiseerd door de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) in samenwerking met De Terebinth, vereniging voor funeraire cultuur en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB).

Op zaterdag 30 mei organiseert de Vereniging De Terebinth in het kader van de Week van de Begraafplaats een excursie naar Assen, waarbij zowel de Noorder- als de Zuiderbegraafplaats zullen worden bezocht. De excursie vormt een interessante kennismaking met twee ‘tegenpolen’ aan de rand van het Asserbos: de functioneel ingerichte Noorderbegraafplaats en de als een landschapspark aangelegde Zuiderbegraafplaats.

Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015, ‘Ik vergeet je niet’, is op beide historische Asser begraafplaatsen bijzonder van toepassing. De Stichting Noorderbegraafplaats Assen probeert actief zoveel mogelijk afbeeldingen en levensverhalen te verzamelen van de Assenaren die op de Noorder werden begraven, terwijl de Zuiderbegraafplaats alleen al door de goed beschreven oorlogsgraven een bijzondere status heeft.

Belangstellenden voor de excursie kunnen zich aanmelden via de mail (bureau@terebinth.nl) of telefonisch (0345 521132). De excursie start om 10.30 uur in Restaurant De Hertenkamp, Hertenkamp 10 in Assen. De zaal is open om 10.00 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (inclusief lunch).

De rondleidingen op de Noorder- en Zuiderbegraafplaats zijn ook afzonderlijk te bezoeken. De kosten hiervoor bedragen €2,50,- per rondleiding.