Week van de Dialoog in Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Over allerlei vraagstukken kun je in discussie gaan, proberen de ander te overtuigen met het risico dat voor- en tegenstanders recht tegen over elkaar staan.

Maar als mensen écht naar elkaar luisteren, kunnen ze elkaar beter begrijpen. En als je elkaar beter begrijpt, sta je wat meer open voor een ander zijn standpunt. En dat leidt vanzelf tot minder gedoe. Verbindingen leggen, kris–kras door de stad, door alle lagen van de bevolking, dat is de doelstelling van de week van de dialoog.

Deelnemers maken kennis met mensen die ze in het dagelijkse leven wellicht zelden spreken. Ze komen in aanraking met uiteenlopende ervaringen, visies en opvattingen. Dat staat garant voor een bijzondere ervaring!

Wat is een dialooggesprek?

In een dialooggesprek vertellen mensen elkaar persoonlijke verhalen en ervaringen. Soms vol humor, soms ontroerend. Deze gesprekken ontstaan doordat mensen niet met elkaar in discussie gaan, maar vooral naar elkaar luisteren onder begeleiding van een getrainde gespreksleider. Door betrokken te luisteren, zonder oordeel, ontstaat een ontspannen en vertrouwde sfeer waarin deelnemers hun eigen beleving en wijsheid vertellen, stilstaan bij verlangens en de eerste stappen om daar ruimte voor te maken. Deelnemers zijn elke keer weer erg onder de indruk van de werking van deze gespreksvorm.

Thema “Wat betekent geluk voor jou?”

Bij dit thema kunnen allerlei gedachten en vragen boven komen: “geluk is tevreden zijn” of “geluk is een piekmoment”. Maar ook: “is geluk een keuze?” en “waar word jij gelukkig van?”. Bij de dialoog vertellen deelnemers hun persoonlijke verhalen bespreken wat zijzelf kunnen bijdragen aan hun eigen geluk en geluk van anderen.

Dag van de Dialoog in november

In Assen worden twee dialooggesprekken georganiseerd met rond de 8 deelnemers. Het eerste gesprek is op donderdag 12 november 10:00uur. Het tweede gesprek is op vrijdag 13 november 14:00uur. We zijn te gast bij de Bibliotheek in De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1C, 9401ET Assen . Deelname is gratis!

Aanmelden kan via de website www.drentheindialoog.nl