Week van de Rechtspraak Assen

DELEN

Wilt u in gesprek met een rechter gaan, een zitting bijwonen of een tentoonstelling bezichtigen bij de Rechtbank Noord-Nederland? Dat kan tijdens de Week van de Rechtspraak van 8 tot en met 13 september 2014.

Week van de Rechtspraak

Wat doet een rechter eigenlijk? Waarom zijn bepaalde zittingen niet openbaar? Nieuwsgierig naar het werk van de rechtbanktekenaar?  In de week van 8 tot en met 13 september 2014 organiseert de Rechtbank Noord-Nederland verschillende activiteiten op de drie locaties voor het publiek in het kader van de landelijke Week van de Rechtspraak. Het thema van dit jaar is “openbaarheid”.

Ga in gesprek met een rechter

In het gerechtsgebouw in Assen kunt u op woensdagavond 10 september van 19.00 – 22.00 uur in gesprek met een rechter.  Hoe word je rechter? Wat is het mooie aan het vak van rechter en wat zijn de moeilijke kanten? Hoe komt een rechter tot een oordeel? En waarom zijn bepaalde zittingen niet openbaar?

Aanmelden

Voor het bijwonen van deze avond kunt u zich aanmelden uiterlijk vrijdag 5 september 2014 door het sturen van een mail naar week.van.de.rechtspraak.rb-nnl@rechtspraak.nl, onder vermelding van uw naam en het aantal personen.