Weiersstraat week lang afgesloten voorbereiding Weiersbrug

DELEN
Asser dichters maken gedicht voor Weiersbrug en Groningerbrug

ASSEN – Het project ‘Blauwe As’ krijgt binnenkort zijn 4e beweegbare brug. Dit is de Weiersbrug, op de kruising Kanaal/ Weiersstraat/Nobellaan. De bouw gaat in juni van start. Als voorbereiding op de bouw wordt van 20 tot en met 27 februari a.s. het leidingwerk verlegd en vernieuwd. Op deze dagen is de Weiersstraat, ten zuiden van het Kanaal afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de route Nobellaan – Troelstralaan – Vaart zuidzijde.

In april en mei is de kruising opnieuw een aantal dagen afgesloten, maar dan aan de kant van de Nobellaan. Ook dan geldt er een omleidingsroute via de Troelstralaan en Vaart ZZ. Tijdens de bouw van de brug in juni geldt er een langere stremming van de Nobellaan. Het werk geeft helaas hinder, maar samen met de aannemer zorgen we er voor dat de winkels en woningen bereikbaar blijven.

Tijdelijke bushalte aan de Collardslaan

De aanleg van de brug heeft gevolgen voor de buslijnen 2 en 12. Deze rijden tijdelijk via de Vaart ZZ en de Troelstralaan. De bussen kunnen hierdoor niet meer bij de Hema stoppen. Eind februari wordt er een tijdelijke halte op de Collardslaan, dichtbij de winkels in gebruik genomen.

Inloopbijeenkomst Weiersbrug

Op dinsdag 3 maart a.s. is er voor omwonenden en ondernemers in de buurt van de brug een inloopbijeenkomst van 16.30 tot 19.00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats in de voormalige Toyotagarage aan de Industrieweg 8. Hier geeft de gemeente samen met aannemer Roelofs/J.C.Krans informatie over de bouw van de brug, de planning en de gevolgen voor het verkeer. U kunt tekeningen bekijken en vragen stellen over het werk. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

De bijeenkomst heeft geen vast programma. U kunt dus gewoon binnenlopen.