Weinig incidenten jaarwisseling Assen

DELEN

De politie heeft tijdens oud en nieuw in de drie noordelijke provincies in totaal 28 mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. Dat zijn de voorlopige resultaten tot nieuwjaars ochtend. De meeste aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, vernieling, belediging en bedreiging. Ook waren er twee incidenten waarbij agenten het slachtoffer werden van geweld. Vier mensen raakten gewond bij ongelukken met vuurwerk in Holsloot, Groningen, Appingedam en Beilen.

Jaarwisseling incidenten Assen

Een 18-jarige man uit Assen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden aan de Brinkstraat. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich herhaaldelijk vervelend naar de portiers en agenten. Hij negeerde meerdere vorderingen om het centrum te verlaten. Daarop is hij aangehouden.

Rond 05.00 uur werd een 19-jarige man uit Assen aangehouden voor het gooien van illegaal vuurwerk op de Brinkstraat in Assen. De jongeman is aangehouden en vastgezet.

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg een 20-jarige man uit Assen een bekeuring wegens baldadigheid. Hij had met zijn vuist op de motorkap van een politiebus geslagen aan de Brinkstraat. De verdachte kreeg een bekeuring mee op zak.

Een 19-jarige man is donderdagochtend rond 5 uur aangehouden wegens het gooien met zwaar, illegaal vuurwerk aan de Brinkstraat. De verdacht uit Assen is ingesloten.