Bij minder dan 5% ziekenhuizen is parkeren gratis

Slechts bij vier van de negentig ziekenhuizen is parkeren volledig gratis waaronder het WZA Assen

DELEN

ASSEN – Ziekenhuisbezoeken zijn voor niemand leuk, maar zeker niet wanneer je aan het einde van de afspraak ook nog eens flink voor je parkeerkosten moet betalen.

Kortingscode.nl deed onderzoek naar de parkeerkosten bij 90 ziekenhuizen in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaal je de hoofdprijs, en bij slechts vier ziekenhuizen is parkeren volledig gratis.

Bij het OLVG-Oost betaal je het meeste geld om te parkeren, €4 per uur en €36 voor een dagkaart. Het VU Medisch Centrum en het AMC (ook in Amsterdam) volgen met uurprijzen van respectievelijk €3,53 en €3. Ook de parkeerkosten bij het EMC in Rotterdam (€2,70) en het Medisch Spectrum Twente (€2,60) zijn aan de dure kant.

Wilhelmina Ziekenhuis Assen gratis parkeren

infographic-parkeerprijzenSlechts bij vier van de negentig ziekenhuizen is parkeren volledig gratis. Dit kan in Stadskanaal, Waalwijk, Assen en Terneuzen. De gemiddelde prijs bij het parkeren bij ziekenhuizen in Nederland komt uit op €1,54 per uur. Bij meer dan de helft van de ziekenhuizen zijn de eerste 15 tot 30 minuten wel gratis.

Hoe kun je toch onder de parkeerkosten uitkomen? Sommige ziekenhuizen hebben een kortingsregeling voor patiënten, maar daar moet je vaak wel zelf naar vragen. Andere tips om geld te besparen zijn om een (gratis) parkeerplek in de buurt te zoeken. Of loopt een afspraak flink uit, vraag dan om een gratis uitrijkaart.