Welkom Winkel voor vluchtelingen in Assen officieel geopend

DELEN

ASSEN – Aan de Venestraat in Assen is woensdagmiddag de Welkom Winkel van het Rode Kruis geopend. Bij de Welkom Winkel kan kleding worden ingeleverd voor de vele vluchtelingen die via Ter Apel in Assen aankomen. De ‘winkel’ aan de Venestraat is een locatie om kleding in te nemen, te sorteren en er kledingpakketten van te maken.

De kleding wordt in de Welkom Winkel gesorteerd. De kinder- en dames kleding haalt men uit de gedoneerde kleding en zal naar de Welkom Winkel in Stadskanaal gebracht worden. In Assen is behoeft aan schone en gewassen winterkleding voor heren, vooral in de kleinere maten. Daarnaast winter- of sportschoenen, ondergoed en sokken (nieuw), maar ook sjaals, mutsen en handschoenen. Paraplu’s en regenjassen zijn eveneens zeer welkom. De vluchtelingen zijn niet gekleed op onze natte herfst en koude winter en lopen vaak nog op slippers en in een T-shirt.

Volgens een medewerkster van het Rode Kruis is burgemeester Marco Out gevraagd om aanwezig te zijn bij de openingshandeling. “Er is inderdaad een uitnodiging binnengekomen. De tijd was agenda technisch echter te kort om hierbij aanwezig te zijn en er stonden andere verplichtingen gepland”, zo laat woordvoerder Martin de Bruin van de gemeente Assen onze redactie weten. “De gemeente steunt het Rode Kruis echter volledig met dit initiatief. Er is een container geplaats, zodat spullen die onbruikbaar zijn netjes afgevoerd kunnen worden door de gemeente. Ook is er door de gemeente Assen gekeken om een uitgifte locatie te vinden dichtbij de TT Hall. Wij vinden dat de vluchtelingen anders te ver moeten lopen naar de Venestraat voor een kledingpakket”.

Ook het Rode Kruis wilde graag een uitgiftepunt dichtbij de TT Hall. Het Verkeerspark leek een optie, echter is deze niet beschikbaar. “Als Rode Kruis hopen we hier voldoende pakketten te maken die heel binnenkort in een uitgifte winkel verstrekt kunnen worden aan mensen die in de TT Hall verblijven. Een uitgifte punt realiseren in de TT Hall zelf is niet haalbaar. Een locatie zo dicht mogelijk bij de TT Hall, ook om gevaarlijke situaties rondom de A28 te voorkomen”, aldus voorzitter Rode Kruis Drenthe Minze Vries.

Als de herenkleding gesorteerd is, zal het nu met een bus vervoerd worden naar de TT Hall voor uitgifte.

Foto(s) © M. Babtist – Spiegelgrafie