Wereld Natuur Fonds zoekt enthousiaste voorlichters

DELEN

ASSEN – Een prachtig samenspel van mensen, dieren en planten. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben: voedsel, water, frisse lucht. Maar nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid is de druk op onze aarde zo groot geweest als nu.

We kappen bomen sneller dan ze kunnen groeien. Inmiddels is bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde opgeofferd aan houtwinning, landbouw en mijnbouw. Elk jaar verdwijnt maar liefst 13 miljoen hectare bos; dat is drie keer de grootte van Nederland!

De poolkappen smelten als sneeuw voor de zon. De Noordpool warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld. Waardoor ijsberen en andere bewoners steeds meer in het nauw gedreven worden. Oceanen worden tot de bodem leeggevist. Nu al wordt 90% van de visbestanden overbevist. Als we zo doorgaan is de zee halverwege deze eeuw leeg.

En kwetsbare dieren worden gestroopt voor hun lichaamsdelen. Voor veel bedreigde dieren als neushoorns, tijgers, gorilla’s en ijsberen is het een kwestie van erop of eronder. Van voortbestaan of uitsterven. We balanceren op het randje. Een leefbare toekomst voor dieren, maar ook voor mensen staat op het spel.

Wij willen de aarde doorgeven

Geven we de aarde op of geven we hem door? Het Wereld Natuur Fonds wil de aarde juist doorgeven! Beschermen wat kwetsbaar is en behouden wat onmisbaar is. Voor onze kinderen, zodat ook zij de vruchten plukken van een gezonde en veerkrachtige natuur. Maar ook voor onszelf, zodat wij nog lang kunnen genieten van het grootste wonder op aarde.

Jij kunt daarbij helpen!

Het WNF Regioteam Assen-Emmen staat achter deze missie en zorgt voor binding, zichtbaarheid, werving en vertegenwoordiging van het Wereld Natuur Fonds op lokaal en regionaal niveau. Het team wil het komende jaar met veel vaart en op uitgebreide schaal de nieuwe campagne van het Wereld Natuur Fonds onder de aandacht van het publiek brengen. Daarvoor zijn enthousiaste Voorlichters nodig. De campagne zelf begint op 16 november en heeft zijn hoogtepunt in een televisie-uitzending op 16 december 2015.

Er worden vrijwilligers gezocht die de aarde een warm hart toedragen en zich willen inzetten voor het WNF / het regioteam. Voor de taken is het belangrijk dat je communicatief sterk bent, presentaties kunt opzetten en uitvoeren, teamgericht bent en flexibiliteit toont.

Als je meer informatie wilt of je aan wilt melden, neem dan contact op met klaas.jan.cats@hetnet.nl of 0591-585101. Meer informatie over het Regioteam Assen-Emmen vind je op de website.