Wereldkampioen Fourcross op Zero Gravity Expo Assen

DELEN

Wereldkampioen Fourcross op Zero Gravity Expo Assen

De Zero Gravity Expo is een jaarlijks evenement dat op 15 en 16 maart 2014 voor de tweede keer plaatsvindt in de TT-Hall in Assen. ZGE combineert topwedstrijden en demo’s van verschillende avontuurlijke en extreme sporten met een beurs waar allerlei producten zijn te vinden die te maken hebben met een sportieve en avontuurlijke lifestyle.

Zero Gravity Expo 2014 heeft een wereldprimeur: mountainbiker Joost Wichman (wereldkampioen fourcross) introduceert op 15 en 16 maart in Assen een nieuwe actiesport-discipline: Pump Battle. Deze sport is een combinatie van pumptrack (waarbij de fietser zonder te trappen met een golvende beweging over een hobbelig parcours gaat) en dirt (een pro-gedeelte met hoge sprongen), waarbij deelnemers het in een afvalrace in tweetallen tegen elkaar opnemen.

Iedereen kan de pumptrack ‘s ochtends uitproberen op zijn eigen fiets, step of skateboard. “De pumptrack is een leuke en veilige manier om je skills te oefenen, vooral voor kinderen”, aldus Wichman. “Het helpt ze om hun balans te verbeteren en ze meer vertrouwen te geven bij het rijden.” Tegelijkertijd kunnen ze hun helden ontmoeten: de profs.

Later op de dag komen dezelfde profs in actie tijdens de spectaculaire race om de titel Pump Battle King 2014. Wichman: “Met deze discipline bevorderen we toegankelijkheid van minder bekende actiesporten als fourcross, BMX, downhill, skateboard en step. Pump Battle is hier heel geschikt voor.”

De Pump Battle op Zero Gravity Expo is de eerste in een serie van drie in Nederland. De initiatiefnemers hopen er volgend jaar mee over de grens te gaan.

De pumptrack is zaterdag de hele dag en zondagochtend tot 12.30 uur toegankelijk voor publiek van alle leeftijden. Het dragen van een fietshelm is verplicht. De wedstrijd is toegankelijk vanaf 14 jaar en vindt plaats op zondagmiddag.

Meer informatie? Klik hier!