Wereldkampioene Ivanie Blondin aan de start in De Bonte Wever

DELEN
Wereldkampioene Ivanie Blondin aan de start in De Bonte Wever
ASSEN – De twaalfde wedstrijd van dit seizoen in de KPN Marathon Cup is woensdag de laatste waarbij het marathonpeloton in actie komt op het ijs van De Bonte Wever in Assen.

Dat is voldoende aanleiding om van die laatste schaatsmarathon een speciale te maken, met gratis entree voor elke bezoeker.

Wereldkampioene Ivanie Blondin aan de start

De kersverse wereldkampioene Mass Start Ivanie Blondin gaat morgenavond van start in de allerlaatste marathon op de ijsbaan van Assen. Ivanie Blondin schreef afgelopen weekend de wereldtitel op de mass start op haar naam in het Russische Kolomna. De Canadese was in de eindsprint onder anderen titelverdedigster Irene Schouten te snel af.

Ook Blondin’s landgenote Josie Spence verschijnt morgen aan de start evenals langebaanschaatsster Marije Joling. Voor de Assense Marije Joling betekent de marathon in Assen haar eerste marathonwedstrijd op landelijk niveau.

Door ijzel kon de wedstrijd op 6 januari niet doorgaan, vandaar dat woensdagavond (17 februari) de wedstrijd in Assen op het programma. Met het uitstellen van de wedstrijd lijken er een groot aantal schaatsers aan de start te komen die op 6 januari niet van start zouden zijn gegaan. Nagenoeg alle ploegen zullen daarom volledig aan de start komen.

Aanvang KPN Marathon Cup Assen

De eerste wedstrijd van de Beloften begint om 18.00 uur. De dames en de heren starten om respectievelijk 19.30 uur en 20.30 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen