Wereldkampioenen zijspannen Streuer en Koerts gehuldigd

DELEN

ASSEN – In het centrum van Assen zijn vrijdagavond wereldkampioenen zijspannen Bennie Streuer en Geert Koerts gehuldigd. Ruim 200 belangstellenden trotseerden de regen om de wereldkampioenen, op het podium aan de Brinkstraat, toe te juichen.

Onder leiding van Mister TT , Jaap Timmer, werd het één groot waardig feest van prachtige verhalen en anekdotes.

Zo vertelde Jaap Timmer het aanwezige publiek “Ik kan u vertellen dat geld in de zijspansport altijd schaars is, dat was ook zo met Bennie, daarom begon hij met een geleend span, maar op een gegeven moment had hij een klein beetje geld en kocht hij een nieuwe achterband. En weet u wat er gebeurde … en volgens mij was dat ooit in Oschersleben … toen reed hij over een oorbel en dat was het einde van die nieuwe achterband”. Bennie Streuer beaamde “Ja, toen was hij direct lek”.

Timmer vervolgt “In het begin, dat was voordat Geert Koerts erbij was … Omdat ze zo weinig geld hadden, hadden ze ook geen grote transporter, zoals dat tegenwoordig heet. En die jongens gingen naar Hengelo en die moesten drie keer op en weer rijden voordat alles er was”.

Na de pracht verhalen volgde de huldiging door wethouder Albert Smit van Assen, wethouder Henk Heijerman van Aa en Hunze en de voorzitter van de Motorclub Assen en Omstreken Henri Wolters.

Streuer en Koerts werden deze avond bedolven onder de bloemen en waardebonnen. Bovendien kregen ze een gratis licentie voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) waarop Jaap Timmer antwoorden “Wees daar maar zuinig op, want de KNMV geeft niet zo vaak wat cadeau”.

Bennie en Geert bedankten tot slot de sponsoren: “Alle sponsoren gigantisch bedankt. Je kunt nog zo snel zijn, maar als het geld er niet is, houdt alles op”.