Wereldtop vierspanrijders naar NIC Assen

DELEN

Het Noordelijke Internationaal Concours hippique NIC Assen brengt vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober een geweldig programma voor het voetlicht. Maar liefst zes top vierspanrijders nemen in de TT Hall deel aan het spectaculaire World Cup Test Event, wat volgend jaar moet resulteren in een officiële FEI Wereldbekerwedstrijd vierspannen.

Gouden Landenteam tijdens NIC Assen in de TT Hall

NIC Assen mag zich verheugen in de komst van het gouden landenteam van de Wereldruiterspelen in Caen bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bronzen individuele medaille winnaar Theo Timmerman. Verder komen eerste reserve Mark Weusthof, meervoudig Duits kampioen én winnaar van de marathon in Caen Christoph Sandmann en zijn succesvolle landgenoot Daniel Schneiders naar de TT Hall in Assen om het tegen elkaar op te nemen in deze meest spectaculaire tak van de vierspansport. De lichtshow en opzwepende muziek drijven de menners met hun machtige vierspannen tot hoge snelheden in het parcours, dat bestaat uit diverse kegelpoorten en mobiele marathonhindernissen.

Op vrijdagavond om 22.00 uur rijden de zes menners twee omlopen. De uitslagen van beide manches worden bij elkaar geteld om de startvolgorde van de wedstrijd op zaterdag te bepalen, waarbij de beste menner als laatste start.

Vierspanrijders

Op zaterdagavond nemen de vierspanrijders vanaf 19.00 uur de piste in beslag voor de eerste ronde. De beste drie menners komen terug voor de Winning Round waarin een spannende ontknoping volgt om te bepalen wie de winnaar wordt van de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd vierspannen in Assen.

Op vrijdagavond 10 oktober wordt het gouden landenteam van bondscoach Harry de Ruyter bovendien door de organisatie van het NIC Assen gehuldigd voor hun prestaties in Caen.