Werkbezoek minister Jet Bussemaker aan Assen

DELEN
Werkbezoek minister Jet Bussemaker aan Assen

Op woensdag 22 oktober 2014 brengt minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een werkbezoek aan het Drents Archief en het Drents Museum in Assen.

Drents Archief

In het in 2012 gerenoveerde Drents Archief neemt de minister kennis van het nieuwe publieksconcept, de ontwikkeling van het e-depot en de toekomstvisie van het Drents Archief. Ze bezoekt Operatie Sigismund, het bekroonde educatieve programma voor het basisonderwijs. In de Digilounge ziet ze hoe bezoekers in contact worden gebracht met sporen uit het verleden. Ook staat een bezoek aan de Studio op het programma, de theaterzaal voor groepsarrangementen.

Drents Museum

In het Drents Museum wordt de minister bijgepraat over missie, visie en de uitgangspunten van het Drents Museum. Aan de orde komen de financieringsstromen en (inter)nationale samenwerkingsprojecten. De minister krijgt een rondleiding langs de tentoonstellingen Hier kom ik weg van Daniel Lohues en All of Us van Hans Hoekstra. Daarnaast wordt onder meer een bezoek gebracht aan Het Grootste Poppenhuis van Nederland.