Werkzaamheden A28 aansluiting Assen-Zuid

DELEN

Voor een betere bereikbaarheid en doorstroming van verkeer worden bij de realisatie van de ‘TT-aansluiting’ op de A28 nieuwe op- en afritten en de bouw van een nieuw viaduct gerealiseerd. Aannemer Reef Infra voert de werkzaamheden uit.  Deze nieuwe aansluitingen zorgen voor een optimale bereikbaarheid en toegankelijkheid van het bedrijventerrein Werklandschap Assen.

Gewijzigde verkeerssituatie A28 Assen-Zuid

In de nacht van 21 op 22 en 22 op 23 november wordt het viaduct over de A28 bij de nieuwe aansluiting Assen-Zuid geplaatst. Tijdens deze nachten geldt van 19:00 uur tot 10:00 uur een gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt over één rijbaan geleid en er worden zogeheten ‘verkeersstops’ ingesteld van maximaal 15 minuten.

Tijdens de werkzaamheden is de oprit van de N33 naar de A28 afgesloten. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

FlorijnAs

Gemeente Assen werkt hier aan de aanleg van de nieuwe aansluitingen naar het TT Circuit (aan de westkant van de A28) en het nieuw aan te leggen Werklandschap (aan de oostkant). De nieuwe op- en afritten worden verbonden via een viaduct over de A28. Het project is onderdeel van het programma FlorijnAs, dat gericht is op een betere bereikbaarheid en doorstroming van verkeer. In mei 2015 moet alles gereed zijn.